SÅ LITE LÄXOR SOM MÖJLIGT

Vi har sagt till vår sons lärare att vi gör så lite läxor som möjligt hemma. Vi vill att han ska kunna komma hem och varva ner och slappna av. Vi märkte att det blev mycket konflikter kring läxsituationen och att han var för trött för att hantera dem. När vi behöver göra läxor så gör vi det lite lite i taget. I rad i matten om dagen, eller lite lite läsning.

 

PRESTATIONSBASERAD SJÄLVKÄNSLA

Vi har bestämt oss för att inte ställa för höga krav på honom i skolan, vi vill självklart hjälpa honom att klara skolan men säger tydligt till honom att hans mående är det viktigaste och hur han är som person. Inte vad han klarar på matten. Vi jobbar mycket med att stärka hans känsla och prata om hur bra han är som person (att han är empatisk, omtänksam …) och när vi pratar om skolan så pratar vi om han har haft kul eller så. Inte om hur många rätt på provet han hade. Jag minns själv hur jobbigt jag tyckte att det var i skolan och hur dum jag kände mig. Jag hade verkligen behövt någon som stärkte mig som person när jag var liten så det är det jag hoppas göra för honom.

 

HEMMA= KÄRLEK & ÅTERHÄMTNING

Skoljobb gör man i skolan och hemma är det bara kärlek och återhämtning.

 

/Jessica Hjert Flood, förälder, föreläsare och författare